Dämpande och ljudabsorberande material

När man befinner sig i allmänna utrymmen som t ex skolor, konferenslokaler, butiker och restauranger tänker man inte på de ljudabsorberande material som kanske finns runt om i lokalen. Det är faktiskt så, att det finns flera olika material som ljuddämpar i lokaler med sorl och höga ljud, som smälter in i inredningen och knappt syns om man inte letar efter dem. På så sätt är ljuddämpande material en riktigt bra investering i allmänna utrymmen där ljudet lätt blir högt och störande. En bättre ljudmiljö påverkar stämningen, och stämningen påverkar prestationen och upplevelsen.

Ljuddämpande gardiner

Det finns flera varianter av ljudabsorbenter eller ljuddämpande material, som kan monteras och installeras i olika slags lokaler utrymmen. De vanligaste utrymmena som vi monterar ljudabsorbenter av olika slag är restauranger, skolor, kontor, samlingslokaler och butiker. En av de ljudabsorberande material som vi arbetar med är gardiner.
Ljuddämpande gardiner kan sättas upp lite överallt, antingen vid fönster eller som avdelare i ett större rum. Gardinerna fångar upp ljudet och du slipper studs av ljud mellan väggar och tak. Ljuddämpande gardiner ger mer effekt än man kan ana och hjälper både att absorbera ljud och att ge en mysigare känsla i rummet.

Ljuddämpande tavlor

Tavlor som dämpar ljud är vanligt att montera i båda stora och små lokaler och rum. Ljuddämpande tavlor kan varieras i utseende och storlek och passar i alla möjliga utrymmen. De kan göras diskreta så att de smälter in i inredningen och väggen genom att ha en liknande färg, eller så väljer man en stark färg så att det blir en stor kontrast. På det sättet blir den ljuddämpande tavlan en konstnärlig detalj i rummet. Oavsett vilken färg tavlan har kommer den att göra sitt jobb, vilket är att dämpa ljudet och bidra till ett bättre ljudklimat.

Vill du ha tips och råd för att välja rätt ljuddämpande material?

Vi hjälper dig gärna!