Akustikplattor Studio – Ljudabsorbenter för bättre ljud i studion

För att ljudet ska bli optimalt i din studio så är det flera parametrar som ska räknas in. Storleken på rummet, material i väggarna, var lokalen ligger (i källaren eller friggeboden?), Man behöver också fundera på syftet med musikstudion och hur den ska användas? Är det viktigt att ljudet utifrån ej kommer in? Det kanske är störande trafik, folk som går på våningen ovanför eller människor i rörelse runtomkring studion? Eller är inte den viktigaste anledningen till ljudabsorbenter att få en bra inspelningsmiljö och stänga ljudet ute, utan istället att ni håller ljudet inne i lokalen och inte stör omgivningen utanför studion?

Anledningarna kan vara många, se till att ta reda på detta innan musikstudion byggs så att rätt ljudabsorbenter monteras.

Bygga musikstudio

Behöver du hjälp att bygga musikstudio? Behöver du hjälp att se över befintlig ljudisolering i studion? Att bygga musikstudio privat, till skola eller ett produktionsbolag kräver att man vet vad man håller med. Vi kan det här med ljudabsorbenter och hur de ska placeras för bästa möjliga ljud. Det är viktigt för akustiken, det är också viktigt att veta var på tak och väggar akustikplattorna bör monteras. Behöver du hjälp med ljudabsorbenter i form av akustikplattor till din studio? Kontakta oss oavsett det gäller akustikplattor för din privata musikstudio eller en allmän plats.